Menu
Magnus Carlsen spilte remis mot Wesley So fredag og er fortsatt ett poeng bak teten i turneringen i Nederland. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen spilte remis mot So – fortsatt ett poeng bak teten

Magnus Carlsen lette forgjeves etter en måte å slå Wesley So i fredagens parti i Wijk aan Zee-turneringen. Med remis er han fortsatt ett poeng bak teten.

Av NTB | 27.01.2023 19:25:21

Sport: Etter 58 trekk og drøyt fem timer ved brettet endte det med et halvpoeng til hver.

– Det var relativt normalt, vil jeg si. Jeg fikk en liten fordel fra åpningen, men det var vanskelig å få veldig mye ut av den. Jeg følte at jeg var ganske nær på et par tidspunkter til å oppnå iallfall en del strategisk, men han forsvarte seg godt. Jeg prøvde og prøvde, men til slutt var jeg ikke i nærheten, oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

Nodirbek Abdusattorov spilte remis mot Anish Giri og leder turneringen et halvt poeng foran Giri. Ytterligere et halvpoeng bak følger Carlsen og So. Det gjenstår to runder, og Carlsen ser ikke spesielt lyst på sjansene til å vinne turneringen for niende gang.

– De er ikke veldig gode akkurat nå. Jeg trengte en seier i dag for å være i rute, men jeg kommer til å fortsette å prøve de to siste rundene. Så får vi se hvor langt det holder, sa han til TV 2.

Det ble remis i seks av sju partier fredag. Parham Maghsoodloo slo Rameshbabu Praggnanandhaa, men ingen av dem er i tetsjiktet.

Carlsen møter Praggnanandhaa med hvite brikker lørdag og Arjun Erigaisi med svarte brikker i siste runde søndag.

Den norske verdensmesteren er tittelforsvarer i turneringen i Nederland, som han har vunnet flere ganger enn noen annen.

(©NTB)

Flere nyheter: