LIVESENTER
Menu
Magnus Carlsen vant igjen i armageddon i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

Av NTB | 28.05.2024 21:13:11

Sport: Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

– Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse … ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng.

– Jeg gjorde det jeg skal. Jeg satte ham under litt press hele veien på brettet og holdt meg i tillegg litt foran på klokka. Jeg føler at jeg gjorde en god prestasjon, sa Carlsen til TV 2 om armageddon.

Også i åpningsrunden mandag vant han i armageddon, da mot Ding Liren.

Nakamura vant Norway Chess i fjor etter at Carlsen hadde vunnet turneringen de fire foregående gangene. Carlsen har vunnet åtte av de ni siste turneringene han har deltatt i, og han er ute etter å gjenerobre tronen i Stavanger.

– Det er fordi jeg er «bored out of my mind», sa han før han utropte Norway Chess til sin favoritt blant langsjakkturneringer.

Slik så det også ut da partiet utviklet seg videre. Da Carlsen gikk i skrifteboksen første gang, var det for å medgi en brøler.

– Nå er svart trolig nærmest å stå bedre. Jeg må bare prøve å overleve. På lang sikt kan jeg kanskje få noen sjanser, sa Carlsen.

Ved neste besøk i skrifteboksen medga Carlsen at Nakamura i perioder hadde utspilt ham, men på det tidspunkt hadde han fått partiet under kontroll, og tapsfaren var i ferd med å svinne.

– På ett tidspunkt hadde jeg nesten et håp om å kunne vinne, men han spilte safe på slutten, og da var det ikke noen sjanse for det, sa Carlsen.

Tidlig i partiet reagerte TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer på et dronningtrekk av Nakamura. «Nybegynnerspill» var dommen om trekket, men da Nakamura rett etter gikk i skrifteboksen for annen gang på de ti første trekkene, var det ikke for å bekjenne at han hadde gjort en tabbe.

– Det som har skjedd de siste trekkene er mer enn litt flaut. Jeg overså fullstendig et mottrekk. Det falt meg ikke inn, sa Carlsen om det som skjedde da han slo en springer og trodde han ofret en løper, men ble overrumplet da Nakamura i stedet angrep en annen brikke.

(©NTB)