Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron ber om «nødvendige reformer» på Vestbredden, men stille president Mahmoud Abbas i utsikt en fransk anerkjennelse av Palestina som selvstendig stat. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Macron ber Mahmoud Abbas om reformer

Frankrike ber president Mahmoud Abbas på Vestbredden om å gjennomføre «nødvendige reformer», men stiller ham i utsikt en fransk anerkjennelse av Palestina.

Av NTB | 29.05.2024 20:13:12

Politikk: I en telefonsamtale med Abbas understreket president Emmanuel Macron onsdag at Frankrike er forpliktet til å bygge en felles visjon om fred med europeiske og arabiske partnere, slik at det blir gitt sikkerhetsgarantier for både palestinere og israelere, heter i en kunngjøring fra Elyseepalasset.

Macron sa at i denne sammenheng kan det være en nyttig del av prosessen å anerkjenne den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden som en selvstendig stat.

Frankrikes utenriksminister Stéphane Séjourné betegnet tidligere onsdag noen lands anerkjennelse av Palestina som politisk posisjonering i forkant av valget til EU-parlamentet i begynnelsen av juni, snarere enn reell vilje til å finne en løsning på konflikten mellom Israel og selvstyremyndigheten.

(©NTB)

Flere nyheter: