Frida Maanum blir omringet av sine lagkamerater etter den utrolige 1-0-scoringen mot Bayern München. Foto: Mike Egerton / PA via AP / NTB

Maanum hylles etter ellevilt mål i Champions League: – Briljant

Frida Maanum sto for et eventyrlig mål da Arsenal snudde 0-1 fra det første møtet til 2-0 og semifinale i mesterligaen onsdag kveld.

Av NTB | 29.03.2023 23:14:01

Sport: Det skjedde foran et entusiastisk hjemmepublikum på herrelagets arena i London. Bayern Münchens norske trener Alexander Straus sendte fram det han hadde mot slutten, men måtte innse at semifinalen røk.

Istedenfor kunne Arsenal juble for første semifinale i mesterligaen på ti år.

Drømmescoringen til den norske landslagsspilleren kom i det 20. spilleminuttet:

Arsenal presset høyt mot Bayern-forsvaret, og da hjemmelaget vant ballen, gikk det altfor fort for tyskerne.

Etter tre raske pasninger på én berøring lå ballen foran Maanum, som nærmest stillestående fyrte av fra 20 meter. Ballen seilte opp, og ble nesten limt fast, i det venstre krysset.

– Maanum strutter av selvtillit og burde hatt flere mål. Det er virkelig gøy å se henne spille nå. Spesielt med tanke på at hun var totalt ute i kulden, og nå er hun brennhet, sier Ryland.

– Rett og slett briljant, var den korte oppsummeringen til fotballprofil Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Arsenal fortsatte å kjøre over bortelaget, og Blackstenius kom seg fri i feltet og headet inn 2-0 bare fem minutter etter Maanums perle.

Det var Blackstenius’ niende mål på de siste 14 kampene.

Etter 72 minutter vartet 23-åringen opp med en detalj som ikke var helt ulikt noe hennes kollega Martin Ødegaard også kunne funnet på. Med full oversikt hælflikket hun ballen gjennom til en helt fri Caitlin Foord foran mål, men hennes avslutning gikk utenfor.

Tuva Hansen spilte hele kampen for Bayern München. Emilie Bragstad ble sittende på benken under hele oppgjøret i regnværet i London.

TV 2s fotballekspert Ingrid Ryland omtaler målet som «sykehus».

Bayern München var ikke i nærheten i den første omgangen. Etter hvilen var de svartkledde noe bedre, men Maanum og co. ga ikke fra seg initiativet.