Menu
Frida Maanum og Arsenal kan glede seg til flere kamper i herrelagets storstue. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Maanum & co. får flere kamper på herrenes gigantarena

Arsenals kvinnelag skal spille fem superligakamper på arenaen til klubbens herrelag neste sesong. I tillegg kommer eventuelle europacupkamper.

Av NTB | 10.05.2023 15:04:10

Sport: Det betyr flere kamper med større tilskuertall for Frida Maanum og hennes lagvenninner. Denne sesongen har Arsenal-kvinnene spilt tre seriekamper på herrenes stadion, som bærer sponsornavnet Emirates, og de knuste publikumsrekorden i superligaen da 47.367 tilskuere så dem mot Tottenham i september.

De spilte også samtlige mesterligakamper på samme arena, inkludert den fullsatte semifinalekampen mot Wolfsburg tidligere denne måneden.

– Vi er glade for å bekrefte at vårt førstelag for kvinner skal spille fem WSL-kamper på Emirates stadion neste sesong. Denne kunngjøringen sørger for at så mange supportere som mulig kan nyte kampdagsopplevelsen med oss, uttaler Arsenal-direktør Vinai Venkatesham.

I år ser det vrient ut for Maanums lag å kvalifisere seg for Champions League igjen, men Arsenal garanterer at samtlige hjemmekamper vil gå på Emirates dersom de kommer med i den ypperste europacupen.

Det er blitt en trend i både engelsk og europeisk fotball at kvinnelag får spille på herrelagenes arenaer, særlig til viktige kamper der potensialet for billettsalg er stort.

I England har man merket en betydelig økt interesse for kvinnefotball etter at de engelske kvinnene vant EM i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: