Menu
Svein Maalen har fått en marerittstart på Rosenborg-karrieren. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Maalen erkjenner etter ydmykelse i RBK-debuten: – Det ser veldig dumt ut

Svein Maalen fikk på ingen måte den starten han ønsket seg som Rosenborg-trener. Etter å ha blitt rundspilt tapte trønderne til slutt 0-3 for Sarpsborg 08.

Av NTB | 25.06.2023 19:38:56

Sport: Tapet sender Rosenborg ytterligere én plass ned på eliteserietabellen. Etter 12 serierunder er fasiten 10.-plass og 13 poeng.

– Vi satset mange sjetonger på ett kort, vi gjorde mange endringer på kort tid og gamblet på at det skulle funke offensivt. Men når vi ikke klarer å sette sammen tre pasninger på rad, blir vi veldig hardt straffet, sa Maalen til Adresseavisen og fortsatte:

– Det ser veldig dumt ut, og det blir mye rom over alt. Det var verst tenkelige utgang. Det går ikke an å være mer skuffet enn jeg er nå. Vi skaper for lite.

Maalen er klar på at han er skuffet over at man ikke kunne se større forskjeller fra hva man har sett av Rosenborg tidligere i sesongen.

– Vi burde sett fremgang i dag, og hvert fall en endring. Vi skal være et mer offensivt lag, og jeg håpet vi skulle få se mer produkt av formasjonsendringen – at vi skulle få se mer offensivt spill, sa treneren og fortalte at han forventer en natt med lite søvn.

– Rosenborg har vært spredt for alle vinder når de forsvarer seg. Det er en fryktelig start for RBK og Maalen, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

– Det er ikke langt unna årsverste av Rosenborg det her, supplerte kollega Yaw Amankwah og fortsatte:

– Jakten på en permanent trener i Trondheim blir ikke avblåst nå. Mitt spørsmål er hvor ambisiøs og offensiv fotball kan man spille med dagens Rosenborg-lag.

Deretter sendte Mikkel Maigaard østfoldingene i ledelsen etter 21 minutters spill. Scoringen kom etter et nydelig innlegg fra Jeppe Andersen, som en helt ubevoktet Maigaard enkelt kunne nikke i nettmaskene bak RBK-keeper André Hansen.

Vondt ble til verre da Eirik Wichne bare to minutter senere doblet sarpingene sin ledelse med en kanonkule fra om lag 20 meter. Ballen gikk riktignok via Ulrik Yttergård Jenssen og fikk en dupp på vei mot mål.

På overtid av første omgang fikk Sarpsborg et frispark i drømmeposisjon, som Kristian Fardal Opseth banket i krysset.

Skjelbred var trolig også svært heldig som fikk spille omgangen ut etter han satte inn en svært tøff takling på Maigaard rett før gjestenes tredje mål.

Trønderen hadde allerede fått gult kort tidlig i kampen, men slapp et nytt kort. Det fikk ekspertene til å steile.

– Det skal selvfølgelig være gult, og da skal han jo sendes rett i garderoben. Det er veldig rart at han ikke får det der. Det er klinkende klart, og han er griseheldig, sa Jesper Mathisen.

– Det var selvsagt akkurat det vi ikke skulle ha. Vi lykkes veldig dårlig med det vi prøver på, spesielt angrepsspillet, sa Maalen til TV 2 i pausen og varslet to bytter:

Sverre Nypan og Ole Sæter inn for Per Ciljan Skjelbred og Oscar Aga.

De ga imidlertid ingen opptur for Rosenborg-laget, som fortsatte å bli satt under press av blåtrøyene.

Mot slutten av kampen ble riktignok Sarpsborg bombardert av et Rosenborg-lag som skapte flere sjanser, men kaptein Bjørn Inge Utvik og keeper Anders Kristiansen reddet gjestene fra baklengsmål.

– Det har jeg vært veldig tydelig på. Hvis jeg skal gjøre dette, blir det en kursendring. Ferdig med det, sa han til pressekorpset.

Maalen gjorde imidlertid bare to bytter i startelleveren fra Rekdals siste lagoppstilling som RBK-trener. Santeri Väänänen og Per Ciljan Skjelbred startet kampen, mens Morten Bjørlo og Samuel Rogers ble henvist til benken.

45-åringen la riktignok om til Rosenborgs klassiske 4-3-3-formasjon, hvor Edvard Tagseth ble dyttet ned på venstreback. Ole Sæter er også endelig tilbake i troppen igjen etter å ha slitt med en lårskade siden før sesongstart.

Hjemmepublikummet sto for pipekonsert da spillerne gikk i garderoben både til pause og etter kampslutt.

Den trønderske optimismen fikk seg raskt et skudd for baugen da Victor Torp og Christopher Bonsu Baah kom seg til hver sin målsjanse før det var spilt ti minutter søndag.

Maalen var ikke fornøyd med det han fikk se til pause.

Svein Maalen tok over sjefsstolen i Rosenborg etter at Kjetil Rekdal fikk sparken 16. juni. 45-åringen har ikke lagt skjul på at han kommer til å ta tydelige grep når han nå har overtatt taktpinnen.

(©NTB)

Flere nyheter: