Amel Majri (i midten) jubler etter å ha scoret Lyons vinnermål i en heftig comeback mot PSG i mesterligaen. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

Lyon fra krise til eufori i vilt CL-drama

Lyon så ut til å snuble, men en sluttoffensiv ga tre raske mål og 3-2 hjemme mot ligarival Paris Saint-Germain før returkampen i mesterligasemifinalen.

Av NTB | 20.04.2024 21:20:25

Sport: Turneringens mestvinnende klubb så ut til å mangle ideer før alt snudde på tampen. Med seks minutters mellomrom scoret først Kadidiatou Diani, deretter Melchie Dumornay og til slutt Amel Majri.

Spesielt de to siste målene var av høy klasse. 20-årige Dumornay dunket inn utligningen med strak vrist, og minuttet senere vendte Majri om i boksen før hun elegant sendte en markkryper i det lengste hjørnet.

Godt gjenvinningstrykk lå bak PSGs scoringer, som begge ble satt inn av Marie-Antoinette Katoto kort tid før og etter pause. Med 20 minutter igjen fikk hun en enorm kontringssjanse til å gjøre hattrick, men ble stoppet av Lyons sisteskanse Christiane Endler.

Målet var hennes åttende for sesongen i europacupen. Underveis i kampen lå Diani likt med Katoto, men ved sluttsignalet var hun igjen alene som toppscorer.

Returoppgjøret spilles 28. april i den franske hovedstaden. Det er for anledningen lagt til Parc des Princes.

Den franske serien har Lyon allerede avgjort. Hegerbergs lag er ni poeng foran PSG når to runder gjenstår, og nå kan de igjen slå ut rivalen i Champions League.

For to år siden vant Lyon begge semifinalekampene mot PSG på vei mot sin niende og hittil siste tittel.

Det kan ha vært vendepunktet. Ti minutter senere startet målrushet som endret på hele dynamikken i semifinalen. Diani tuppet inn reduseringen som fikk PSG til å rakne.

Lørdagens drama kom få dager etter at Ada Hegerberg forlenget Lyon-kontrakten til 2027. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars og ble ikke klar til det første PSG-møtet. Spørsmålet er om hun kan få en rolle om en drøy uke.