Viktor Hovland i aksjon i Europas PGA-mesterskap. Søndagens runde er midlertidig stoppet på grunn av fare for lynnedslag. Foto: Zac Goodwin / PA / AP / NTB

Lynavbrudd for Hovland i England – kjemper for topplassering

Viktor Hovland ser ut til å ha spilt seg ut av seierskampen i det europeiske PGA-mesterskapet. Han hadde tre hull igjen da turneringen ble stanset av uvær.

Av NTB | 17.09.2023 15:32:20

Sport: Fare for lynnedslag over golfbanen i engelske Virginia Water gjør at arrangøren har stanset spillet midlertidig. Det har vært et kraftig regnvær den siste timen, og arrangøren opplyser at man tidligst kan sette i gang igjen klokken 16.

Tyrrell Hatton har spilt seg opp i ledelse i turneringen på 17 slag under par. Ryan Fox og Aaron Rain følger henholdsvis ett og to slag bak mannen i tet.

Viktor Hovland ligger for øyeblikket på delt 6.-plass, fire slag bak Hatton. Nordmannen trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. Men så ble det trøblete for 25-åringen fra Oslo.

Hovland havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. På neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet.

Nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). De neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i det heftige regnværet.

Flere av europeerne som skal spille Ryder Cup i månedsskiftet, kjemper i teten i turneringen. Rory McIlroy gikk en imponerende sisterunde på sju slag under par og ligger likt med Hovland. John Rahm er ett slag foran.

Svensken Ludvig Åberg, som ledet turneringen med to slags margin før den siste runden, har klappet noe sammen. Han har gått runden på tre slag over par og ligger på samme plass som Hovland og McIlroy.