Menu
Et lukket forum på meldingstjenesten Telegram sprer tusenvis av private nakenbilder av intetanende unge jenter og kvinner. Politiet etterforsker saken, skriver dagbladet. Illustrasjonsfoto: Matt Slocum / AP / NTB

Lukket forum sprer nakenbilder av norske jenter

Et lukket forum på meldingstjenesten Telegram deler tusenvis av bilder og videoer av nakne norske jenter til mellom nærmere 9000 medlemmer.

Av NTB | 11.05.2023 02:14:18

Kultur og underholdning: De fleste bildene blir delt uten samtykke fra den avbildede, skriver Dagbladet.

Bildene og videoene som spres, er for det meste av lettkledde eller nakne norske jenter og kvinner. Det deles også det som ser ut til å være private bilder, flere av dem av Norges største kjendiser, skriver avisen.

Gruppen er kun for nordmenn. Flere av medlemmene etterspør bilder av navngitte jenter, eller fra spesifikke områder i Norge. Mange ber om bilder av jenter under 18 år.

– Det kan være kompisen din, kjæresten din, onkelen din, naboen din. Det er medlemmer i alle aldre, fra hele Norge, sier en anonym kilde til avisen. Vedkommende er selv medlem i gruppen.

Avisen har snakket med flere av kvinnene som det har blitt delt bilder av. De forteller om søvnløse netter, angst og frykt, og flere av dem har anmeldt saken.

Ifølge Dagbladets opplysninger etterforsker politiet nakenforumet. Avisen har vært i kontakt med politidistriktet som har saken, men de ønsker ikke å kommentere den på nåværende tidspunkt.

(©NTB)

Flere nyheter: