Romelu Lukaku scoret to mål mot Luxembourg. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP Photo / NTB.

Lukaku fant målformen før EM – måldobbel i generalprøven

Romelu Lukaku scoret Belgias to første mål da de vant 3-0 hjemme over Luxembourg i generalprøven før fotball-EM.

Av NTB | 08.06.2024 21:53:19

Sport: Chelsea-spissen, som har vært på lån til Roma denne sesongen, sendte belgierne i ledelsen etter 43 minutter, før han doblet 12 minutter inn i andre omgang.

Det var Lukakus første mål på landslaget siden november i fjor. Da scoret han riktignok fire mål mot Aserbajdsjan.

Lukaku har en imponerende CV for det belgiske landslaget. Etter lørdagens måldobbel står han med 85 mål og 17 målgivende på 115 landskamper.

Med ti minutter igjen på klokken fastsatte Arsenal-spiller Leandro Trossard resultatet.

Belgia har blitt trukket i gruppe E og EM-åpner mot Slovenia 17. juni. Senere i gruppespillet skal de også opp mot Romania og Ukraina.

Under EM i 2020, som ble spilt i 2021 grunnet pandemien, tok Belgia seg til kvartfinale, hvor de røk mot Italia som senere vant hele mesterskapet.

Da endte også Lukaku på en delt 3.-plass på toppscorerlisten med fire fulltreffere. Bare Cristiano Ronaldo og Patrik Schick scoret flere med sine fem mål hver.