Menu
Portos målvakt Diogo Costa var lenge i det umulige hjørnet i mesterligaoppgjøret mot Inter på Giuseppe Meazza-stadion i Milano onsdag, men måtte kapitulere for Romelu Lukaku mot slutten. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Lukaku avgjorde for Inter mot Porto i mesterligaen

Innbytter Romelu Lukaku ble matchvinner for Inter i 1-0-seieren over Porto i den første kampen i åttedelsfinalen i mesterligaen i fotball.

Av NTB | 22.02.2023 23:05:37

Sport: Før scoringen var det nærmest utrolig ingen av lagene hadde scoret. Det var flust av målsjanser til begge lag den første åttedelsfinalen. Det var to gode målvakter i Inters André Onana og Portos Diogo Costa som hindret scoringer.

Fire minutter før slutt banket Lukaku til og satte sin egen retur fra stanga kontant i nettet. Belgieren var virkelig het mot slutten av kampen og kunne raskt ha scoret flere mål.

Inter stoppet med seieren Portos rekke på 22 kamper uten tap. Det forrige tapet kom i oktober mot Benfica. Inter har ikke vært i noen kvartfinale mesterligaen på ti år, men har hatt en god sesong i Serie A hvor de holder 2.-plassen bak suverene Napoli.

Begge lagene har en stor fellesnevner ettersom de har vunnet en mesterligatittel med José Mourinho som manager.

Inter hadde en kjempesjanse på overtid av den første omgangen da Alessandro Bastonis stussheading ble slått over av en refleksredning fra Diogo Costa. Det var omgangens prestasjon.

Også hjemmelagets Onana var god å ha da Mehdi Taremi avsluttet med en skudd i steget på en kontring. Den kamerunske keeperen fikk slengt en hånd på ballen og hindret scoring.

Edin Dzeko ble valgt på topp fra start hos Inter, men etter en snau time kom Romelu Lukaku inn Han skapte mye uro i Portos forsvarsrekke hvor den portugisiske forsvarsveteranen, snart 40 år gamle Pepe, var kaptein og hærfører.

13 minutter før slutt taklet Otavio noe klønete en motspiller rett foran dommeren. Han fikk sitt annet gule kort og marsjordre og Porto måtte avslutte med ti mann. Det utnyttet Inter med å pumpe baller opp til Lukaku, som avgjorde.

Returkampen spilles i Porto 14. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: