Menu
Luis Enrique er klar for nye oppgaver som hovedtrener i Paris Saint-Germain. Foto: Francisco Seco/AP / NTB.

Luis Enrique er ansatt som ny hovedtrener for Paris Saint-Germain

Trenerprofilen Luis Enrique (53) får jobben med å lede den franske fotballstormakten Paris Saint-Germain videre. Spanjolen ble presentert som ny trener onsdag.

Av NTB | 05.07.2023 16:53:00

Sport: Ansettelsen ble offentliggjort på en pressekonferanse onsdag ettermiddag, kun få timer etter at det ble kjent at Christophe Galtier var ferdig i hovedstadsklubben.

Spanjolens hovedoppgave blir å bringe et svært etterlengtet mesterligatrofé til klubben. I løpet av de siste sesongene har flere store trenernavn, blant dem Unai Emery, Thomas Tuchel og Mauricio Pochettino, alle mislyktes i jakten på den gjeve tittelen. Finaletapet mot Bayern München i 2020 er det nærmeste klubben har vært.

Luis Enrique hadde stor suksess under perioden som hovedtrener i Barcelona. To ligatitler, tre cuptitler og én mesterligatittel er blant merittene han oppnådde for den spanske giganten. Han forlot klubben da kontrakten løp ut etter 2016/2017-sesongen.

Etter VM i 2018 var Enrique tilbake i trenerjobb for det spanske landslaget. I juni 2019 trakk han seg som landslagssjef for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun gikk bort ni år gammel i august samme år etter en fem måneder lang kamp mot kreftformen osteosarkom

Enrique returnerte i den spanske sjefsstolen i november 2019, og i EM i 2021 ledet han laget til semifinale. I fotball-VM i fjor ble det imidlertid exit allerede i åttedelsfinalen etter tap i straffesparkkonkurransen mot Marokko.

(©NTB)