Menu
Lucas Braathen er tilbake etter en blindtarmoperasjon og holder 2.-plassen etter 1. omgang i VM. Foto: Lise Åserud / NTB

Lucas Braathen fikk sin VM-debut er nummer to etter 1. omgang

Lucas Braathen debuterte i VM-sammenheng med å kjøre ned nest beste tid. Han er 13/100 sekund bak ledende Manuel Feller fra Østerrike.

Av NTB | 19.02.2023 11:05:28

Sport: Det er gått 19 dager siden Lucas Braathen ble blindtarmoperert. Han måtte stå over storslalåmen i VM, men var klar til sitt første VM-slalåm. Han gikk glipp av det forrige mesterskapet etter en kneskade.

– Vet ikke om operasjonen kom litt til meg på bunnen her for der tapte jeg litt tid, men utenom det så var det greit, sa Braathen til NTB.

– Det er å stole å den jobben man har gjort langsiktig isteden for det kortsiktige. Man har stått endeløse mengder på ski før sesongen og under sesongen. Det er bare å stole på det. Så brukte jeg alle timene i sykesengen på å analysere vidoene av det man har kjørt. Jeg har gjort alt jeg kan utenom å kjøre på ski, sa Braathen.

Han var 0,44 sekunder foran Feller midtveis i løypa som var satt av den norske treneren Ola Masdal.

Manuel Feller leder med 13/100 sekund foran Braathen etter en feilfri omgang. Den greske overraskelsen AJ Ginnis tangerte Braathen fra et senere startnummer. Nordmannen virket glad og showet litt i målområdet.

Feller hadde et uhell og slo hoften sin under oppvarmingen, men det syntes ikke å hemme ham særlig.

Sebastian Foss Solevåg er regjerende mester og var også foran Feller midtveis. Han kjørte ned til den femte beste tiden og er 0,35 sekunder bak lederen.

Alexander Steen Olsen holdt godt følge med Feller tidlig i løpet sitt. Han fikk en stor feil midtveis, og tapte ytterligere i målhenget og var til slutt 0,82 sekunder bak på en 13.-plass.

Henrik Kristoffersen fikk ikke til noen stor omgang. Han tapte mye oppe og var 0,91 sekunder bak lederen i mål. Den siste nordmannen til start, Timon Haugan. er 1,02 sekunder bak etter 1. omgang.

– Jeg har ikke helt selvtilliten i førstehenget og får ikke med meg farten ut på flata. Det gikk greit i bånn, men så har jeg jo tapt for mye tid. Det var jeg som ikke gjør en god nok jobb, sa Kristoffersen til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: