Arkivbilde: Jan Kåre Ness / NTB

Riises Avaldsnes til bunns på tabellen

LSK Kvinner slo Brann 2-0 på bortebane i Toppserien lørdag og stikker ifra i kampen om tredjeplassen. Avaldsnes tapte 2-4 for Arna-Bjørnar og er i trøbbel.

Av NTB | 24.06.2023 17:09:20

Sport: I bunnkampen mellom John Arne Riises Avaldsnes og Arna-Bjørnar var begge lag svært interessert i de tre poengene det sto om lørdag.

Med 4-2-seier rykker Arna-Bjørnar opp til kvalikplassen på målforskjell.

Tabelljumbo Avaldsnes står med like mange poeng, men har én kamp mindre spilt.

Sigrid Aas sendte gjestene i føringen bare åtte minutter etter avspark, før Kristina Svandal sikret balanse i regnskapet ti minutter senere.

Sju minutter etter pause sendte Tora Ose gjestene tilbake i føringen fra ellevemetersmerket. Kvarteret senere doblet Sigrid Aas ledelsen, før hun økte til 4-1 ti minutter før slutt. Avaldsnes fikk et trøstemål på tampen.

LSK åtte poeng foran Brann

Med seier er LSK Kvinner nå åtte poeng foran Brann i kampen om tredjeplassen på tabellen.

Hjemmelaget var best før pause, men greide ikke å spille seg opp i ledelsen. Da Brann ikke greide å gripe muligheten, gjorde LSK det isteden. I etterdønningene etter en corner kunne Mimmi Veum Löfwenius banke ballen i mål fra kloss hold etter timen spilt.

Tolv minutter senere vant LSK ballen høyt i banen, og Signe Holt Andersen sikret seieren for gjestene.

– Det var ikke enkelt. Vi var ganske skuffet over førsteomgangen, selv om resultatet var OK. Men vi gjorde noen veldig gode justeringer i pausen, og da klarer vi det, sa målscorer Löfwenius Veum til TV 2 rett etter kampslutt.

Lyn tapte mot Stabæk

Lyn greide ikke å repetere bragden mot RBK i forrige serierunde. Borte mot Stabæk tapte osloklubben 1-2 lørdag.

Serieleder Vålerenga møter Røa senere lørdag.

Rosenborg befestet posisjonen som serietoer da de vant 2-0 over Åsane. Dermed slo trønderklubben tilbake etter tapet for Lyn i forrige serierunde.

Elin Sørum og Celine Nergård sendte RBK opp i en 2-0-ledelse i løpet av tre effektive minutter i førsteomgangen.