Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt under pressekonferansen om habilitetsvurderingen som lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har foretatt i forbindelse med at hennes ektemann har handlet aksjer i norske, børsnoterte selskaper mens hun har vært utenriksminister. Foto: Annika Byrde / NTB

Lovavdelingen er ikke bedt om å vurdere spesifikke saker rundt Huitfeldt

Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet er ikke bedt om å vurdere hvilke spesifikke saker som utenriksministeren kan ha vært inhabil i.

Av NTB | 30.08.2023 14:34:54

Politikk: – Svaret fra lovavdelingen kom 28. august. Konklusjonen var at jeg ikke hadde oppfylt min plikt til å skaffe nok informasjon om min manns aktivitet. Jeg skulle ha gjort mer for å forhindre at jeg havnet i en slik situasjon, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Onsdag ble det kjent at Huitfeldt kan ha vært inhabil i saker på grunn av ektemannens aksjekjøp Ektemannen har kjøpt og solgt aksjer, inkludert aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen, mens Huitfeldt har vært utenriksminister.

Videre sier Huitfeldt at hun ønsker fullstendig åpenhet rundt saken, men opplyser også at Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet ikke er blitt bedt om å vurdere hvilke saker hun selv har vært inhabile i.

– Det er ikke bedt lovavdelingen om å vurdere det. Så det er ikke tatt en konkret vurdering av det. Jeg kommer heller ikke til å be om det nå, grunner er at han har solgt seg ut av aksjehandel på børsen, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: