Menu
Norsk Tipping må kutte i reklamekostnadene. Hvis ikke varsler Lotteritilsynet sanksjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Lotteritilsynet varsler vedtak: Norsk Tipping må kutte i reklamebudsjettet

Lotteritilsynet varsler vedtak mot Norsk Tipping. Dersom ikke spillselskapet kutter reklamekostnadene med 60 millioner kroner, kan det bli aktuelt med sanksjoner.

Av NTB | 10.05.2023 17:04:22

Økonomi og næringsliv: Lotteritilsynet ba i februar Norsk Tipping om å ytterligere redusere sine markedsføringskostnader etter at de i fjor høst ba spillselskapet og Norsk Rikstoto om å vise tiltaksplaner for hvordan de skulle redusere sitt reklametrykk på TV-skjermen.

Norsk Tipping har kommet med en rekke innsigelser mot tilsynets krav som de mener er fattet på feil grunnlag, men Lotteritilsynet står på sitt. De gir Norsk Tipping varsel om vedtak med pålegg om å redusere sine markedsføringskostnader, skriver Kampanje.

– Det betyr at vi holder fast på at selskapet må redusere markedsføringskostnader med 20 prosent fra 2022–2023 for å tilpasse markedsføringen etter markedsføringstrykket som blir rettet mot Norge fra ulovlige pengespilltilbydere, opplyser tilsynet til Kampanje.

– Dette kan påklages av selskapet til Lotteritilsynet og kan da gå videre til Lotterinemda hvis ikke tilsynet får ny informasjon som gjør at vi endrer vedtaket, opplyser Lotteritilsynet til Kampanje.

– Høyre har allerede foreslått at Norsk Tipping skal redusere pengebruken sin på reklame, profilering og konsulenter med 250 millioner. At Norsk Tipping nå får et press på seg for å kutte 60 millioner er en god start, sier Høyres Turid Kristensen.

– Et økt overskudd fra Norsk Tipping vil bety mer penger som kan deles ut til idrett, frivillighet og fritidsaktiviteter. Disse pengene kunne gitt billigere fritidsaktiviteter for barn og unge over hele Norge, det trenger vi i år, sier Høyre-representanten.

Så langt er det ikke fattet noe vedtak. Norsk Tipping har frist til 25. mai med å komme med innvendinger til vedtaket tilsynet varsler kan komme. Når fristen er ute vil Lotteritilsynet vurdere om det er grunnlag for å gjøre vedtak.

Høyre opplyser til NTB at de gir Lotteritilsynet sin fulle støtte. De mener det utvidede reklameforbudet for utenlandske spill betyr mindre behov for profilering av Norsk Tipping for å motvirke spillavhengighet i Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: