Menu
Kritikken hagler kring Manuel Neuer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Lothar Matthäus med skarp Neuer-kritikk: – Ikke lenger akseptabel som Bayern-kaptein

Lothar Matthäus ønsker å fjerne Manuel Neuer som Bayern München-kaptein etter hans uttalelser om sparkingen av Bayerns keepertrener Toni Tapalovic.

Av NTB | 06.02.2023 08:25:43

Sport: Lothar Matthäus holdt ikke tilbake om Bayern Münchens stjernekeeper Manuel Neuer i en kommentar på tyske Sky Sports.

– Manuel Neuer er ikke lenger akseptabel som Bayern-kaptein, sier Matthäus i kommentaren.

Bayern München valgte i januar å avskjedige keepertrener Toni Tapalovic. I kjølvannet av sparkingen, rykket Neuer ut med kraftig kritikk av Bayern-ledelsen. Han sa at avgjørelsen føltes «som å få hjertet revet ut», i et intervju med The Athletic. Neuer, som er ute resten av sesongen på grunn av et beinbrudd han pådro seg på skitur, og Tapalovic er svært nære venner.

I kommentaren kritiserer Matthäus Neuer for måten han la fram problemstillingen.

– Det som plaget meg mye med Manuels intervju er det overdrevne ordvalget. Hjertet hans ble revet ut. Med all respekt, ingen døde, ingen barn er alvorlig syke, skrev Matthäus.

Den tyske fotballegenden kritiserte også at Neuer «satte seg over klubben» og poengterte at det ikke er mulig i den bransjen.

– Du er en del av helheten og tjener utrolig mye penger. Det er regler og du må følge dem.

Før helgen varslet Bayern-direktør Oliver Kahn samtaler med Neuer om saken, og i forkant av Wolfsburg-kampen søndag rykket også sportsdirektør Hasan Salihamidzic ut med kritikk. Han kritiserte Neuer for å sette egne behov foran klubbens.

– Jeg forstår at Manuel er personlig påvirket, men som kaptein hadde jeg forventet en annen holdning fra ham, sa Salihamidzic.

Siste ord er neppe sagt i den betente konflikten. Bayern har også kritisert Neuer offentlig for å ha reist på skituren der han ødela beinet.

(©NTB)