Menu
West Ham har fått ny hovedtrener. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB

Lopetegui gjør Premier League-comeback: – En klok ansettelse

Spanske Julen Lopetegui er klar for et managercomeback i Premier League-klubben West Ham. Lars Tjærnås tror ansettelsen vil løfte London-klubben.

Av NTB | 23.05.2024 12:20:29

Sport: West Ham bekrefter nå den ventede ansettelsen av spanjolen. Lopetegui har vært koblet til jobben i lengre tid.

David Moyes gir seg som manager i sommer. Klubbledelsen er åpenbart ikke tilfreds med skottens resultater.

Fotballekspert Lars Tjærnås sier følgende til NTB om ansettelsen av Lopetegui:

– Jeg tror det kan bli en klok ansettelse. Han har erfaring, kompetanse og autoritet til det. Men ingen managere kommer med garantistempel, og måten han gikk fra Wolves på tyder på at han og må ha gjort et godt nok forarbeid for at dette skal virke.

– Jeg er veldig glad, først av alt for å kunne være en del av fremtiden til denne store klubben. Vi vil prøve å sette vårt preg på klubben, sier spanjolen i en uttalelse og fortsetter:

– Min ambisjon som trener er alltid å bli bedre og bedre, og å oppnå flere og større mål samt å oppmuntre og forbedre spillerne og laget.

Lopetegui har flere gode meritter å vise til. Han vant blant annet europaligaen med Sevilla i 2020.

Klubben opplyste at kunngjøringen om Moyes-exiten kom allerede før sesongslutt for at klubben skulle gi ham den hyllesten han fortjente i sesongavslutningen.

I hans siste kamp som West Ham-sjef ble det 1-3-tap for ligamester Manchester City. London-klubben ble til slutt nummer ni på Premier League-tabellen.

57-åringen Lopetegui har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. Spanjolen har tidligere ledet Real Madrid og det spanske landslaget.

West Ham slet tungt sportslig mot slutten av inneværende sesong, og dagen etter 0-5-tapet for Chelsea 5. mai bekreftet klubben at Moyes sine dager som manager var talte etter sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: