Menu
Vålerengas Mimmi Löfwenius bæres av banen med skade. Foto: Annika Byrde / NTB

Löfwenius til MR-sjekk over helgen: – Mistenker alvorlig kneskade

Vålerengas nøkkelspiller Mimmi Löfwenius ble båret av banen i cupfinaletapet mot Rosenborg. Klubben frykter den landslagsuttatte spissen blir ute lenge.

Av NTB | 25.11.2023 22:19:49

Sport: I en duell med RBK-spiller Anna Jøsendal gikk det galt for svenskfødte Löfwenius, og etter et langt avbrekk ble 29-åringen fraktet av gressteppet på overtid av første omgang.

Deretter ble hun kjørt til sykehus. Nå venter en grundig sjekk av skadeomfanget.

«Mistenker alvorlig kneskade. Hun er hjemme nå og skal ta MR på mandag eller tirsdag. Teamet har ivaretatt henne på en utmerket måte, og vi venter på svar fra videre undersøkelser», skriver Vålerengas medieansvarlig Fredrik Bergo i en tekstmelding til NTB.

Löfwenius vred seg i smerte da hun ble byttet ut.

– Det er fryktelig å se. Jeg synes utrolig synd på henne, spesielt etter det hun har vært gjennom. Det ser ikke bra ut, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp

I fjor røk Löfwenius korsbåndet, men siden overgangen fra LSK Kvinner i sommer har hun storspilt. I slutten av oktober fikk hun debuten på det norske landslaget, og Löfwenius er i troppen til de kommende kampene i nasjonsligaen.

– Jeg ser ikke hva som skjer, men jeg hører bare et forferdelig skrik. Jeg håper det er bedre enn det så ut som, sa VIF-keeper Guro Pettersen til NRK i pausen.

Rosenborg vant cupfinalen 1-0.

(©NTB)