Emiliano Buendía sendte Aston Villa i ledelsen etter en giganttabbe av Hugo Lloris. Foto: Ian Walton / AP Photo / NTB.

Lloris med kjempetabbe – Aston Villa sikret borteseier mot Tottenham

Hugo Lloris ble svarteper da Tottenham tapte 0-2 hjemme for Aston Villa i Premier League søndag kveld.

Av NTB | 01.01.2023 17:05:03

Sport: – Det er en fantastisk borteseier. Vi trengte å vise at vi er i stand til å vinne borte, spesielt mot et topplag, sa målscorer Emiliano Buendía til BBC.

Det var etter 50 minutter spill at Lloris rotet det fullstendig til i egen femmeter.

Keeperen skulle bare dempe et 30-metersskudd fra Douglas Luiz på brystkassen, men ga retur til Ollie Watkins. Spissen spilte ballen videre til Buendía, som enkelt kunne sette den i det åpne målet.

Med 17 minutter igjen på klokka doblet Douglas Luiz gjestenes ledelse. Brasilianeren ble spilt nydelig gjennom av John McGinn og chippet ballen til høyre for den franske landslagskapteinen.

Før Lloris’ kjempetabbe var det Harry Kane og Tottenham som var nærmest en scoring. Landslagsspissen vant en hodeduell inne i boksen og headet mot mål, men Ashley Young kom til unnsetning og reddet ballen på streken.

Det var også det nærmeste vertene kom en scoring i søndagens kamp.

Han er også den første Villa-treneren som vinner sine to første bortekamper i ligaen siden John Gregory i 1998.

– Så snart Emery kom hit, sa han til oss at vi trengte å vinne flere poeng på bortebane. Så å vinne mot et topplag som Tottenham borte… Vi er veldig glade, sa Buendía.

Spurs har sluppet inn to mål eller flere i sine sju siste ligakamper. Det har ikke skjedd siden 1988, ifølge statistikkselskapet Opta.

Unai Emery har fått en kjempestart på sin Villa-karriere. Spanjolen tok over sjefsstolen i klubben 24. oktober. Siden den tid står han med tre seirer på fire kamper i Premier League.