Menu
Halvor Egner Granerud feiret som Erling Braut Haaland etter han vant nyttårshopprennet søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen – feiret som Haaland

Halvor Egner Granerud var i en egen klasse og vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Nordmannen leder hoppuka etter to strake seirer.

Av NTB | 01.01.2023 16:15:01

Sport: Granerud ledet før finaleomgangen etter et svev på 140 meter. Slovenske Anze Lanisek fulgte 0,6 poeng bak på 2.-plass.

– Han er i en egen klasse, kommenterte Kasper Wikestad på Viaplay etter Graneruds første hopp.

Nordmannen fortsatte suksessen i finalen med et hopp på 142 meter. Med det sikret sin andre strake seier i hoppuka.

– Det er det største enkeltrennet man kan vinne. Det er en fantastisk følelse. Samtidig er det godt å ta revansj på (Dawid) Kubacki, siden han tok meg for to år siden, sa Granerud til Viaplay.

Granerud feiret seieren med å sette seg ned i lotusstilling i bunnen av bakken. Det var ingen tvil om hvem hopperen refererte til.

– Jeg feiret som (Erling Braut) Haaland, fordi han var kongen i Tyskland. Jeg har ventet på et øyeblikk å gjøre den feiringen, forklarte Granerud.

– Vi har to gigantiske norske utøvere. Fra Erling Braut Haaland til Halvor Egner Granerud, kommenterte Wikestad.

– Utrolige Halvor Egner Granerud; gratulerer med seier i nyttårsrennet, to fantastiske hopp, soleklart gull! skriver statsministeren på Twitter.

Granerud var også beste nordmann i kvalifiseringen lørdag, men da nøyde han seg med sjetteplass. Han hoppet 134,5 meter og var 9,7 poeng bak kvalifiseringsvinner Kubacki.

Asker-gutten fikk en drømmestart på hoppuka da han svevde ned til seier i Oberstdorf torsdag. Seiersmarginen ble på hele 13,4 poeng. Polske Piotr Zyla ble nummer to, mens verdenscupleder Kubacki fulgte på tredjeplass.

Norge har ikke vunnet hoppuka siden Anders Jacobsen gikk til topps i 2006/07-sesongen. Granerud har skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å avslutte den norske ørkenvandringen i seierssammenheng.

Johann André Forfang hoppet 129 og 130,5 meter i sine to forsøk. Det holdt til 20.-plass for tromsøværingen.

Kristoffer Eriksen Sundal lå på 24.-plass etter sitt første svev, men hoppet kun 122 meter i sitt andre forsøk og endte som nummer 27.

Anders Fannemel røk ut i duellene etter et svev på 124,5 meter. Han ble satt opp mot den japanske hoppstjernen Ryoyu Kobayashi.

Marius Lindvik ble diskvalifisert etter sitt første hopp grunnet feil på hoppdressen.

– Dressen var hakket for stor rundt hoftene, opplyste landslagssjef Alexander Stöckl til Viaplay.

Graneruds seier har ikke gått ubemerket hen hos statsminister Jonas Gahr Støre.

Robert Johansson hoppet 129,5 og 133 meter. Dessverre for 32-åringen falt han likevel ned en plass fra første omgang og endte som nummer 16.

Flere nyheter: