Menu
President Joe Biden (80) var torsdag inne til rutinemessig helsesjekk. Foto: AP / NTB

Livlege: Biden er i fin form

80 år gamle Joe Biden er stadig i god form og fungerer fint som USAs president, sier hans livlege Kevin O'Connor etter en rutinemessig helsesjekk torsdag.

Av NTB | 16.02.2023 23:45:53

Medisin og helse: Videre heter det at Biden gjør alle sine oppgaver til det fulle og uten unntak.

– President Biden er stadig en frisk, sprek 80 år gammel mann, som er i stand til å med suksess utføre presidentskapets oppgaver, skriver O’Connor i legerapporten som er publisert av Det hvite hus.

Ei heller har Biden opplevd noen vedvarende symptomer eller plager etter koronasykdommen, ifølge livlegen.

Videre i rapporten går det fram at det i forbindelse med sjekk for hudkreft ble fjernet en liten lesjon på Bidens bryst. Den er sendt til biopsi, men resultatene var torsdag ikke klare.

Legesjekken ble tradisjonen tro utført ved Walter Reed-sykehuset i Maryland og varte i rundt tre timer. Det var den første sjekken siden november 2021.

Sist Biden hadde en slik helsesjekk var i november 2021, ti måneder etter at han overtok som president. Den gang tok undersøkelsen over fem timer.

Bidens livlege Kevin O’Connor konkluderte etterpå med at den da 78 år gamle presidenten var «sunn og sprek» og fullt ut i stand til å utføre sine plikter som landets øverste leder.

Rett nok ble det da påvist enkelte nerveskader på hender og føtter, samt leddgikt, og dette var ifølge legen forklaringen på hvorfor Biden beveger seg noe stivt og forsiktig. Dette har vedvart og er omtalt også i den siste rapporten.

Biden vil fylle 81 år i november neste år, samtidig med at USA skal velge ny president. Mange amerikanere er skeptisk til å la en så gammel mann styre landet.

(©NTB)

Flere nyheter: