Menu
Arsenal-kaptein Martin Ødegaard i duell med Cody Gakpo på Anfield. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool sløste da Arsenal snublet i tittelkampen: – Mirakuløst

Arsenal så lenge ut til å slippe med skrekken, men Roberto Firmino headet inn 2-2 tre minutter før slutt. På overtid ble Aaron Ramsdale dagens mann.

Av NTB | 09.04.2023 19:44:05

Sport: Arsenal mistet to viktige poeng i kampen om seriegull. På overtid kunne vondt blitt til verre for London-laget. Salah var nære på med en fantastisk avslutning fire og et halvt minutt på overtid, men Ramsdale reddet mesterlig. Like etter headet Ibrahima Konaté fra kort hold, men Arsenal-keeperen var igjen på plass.

– Det er mirakuløst at Liverpool ikke scorer! utbrøt Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Poengtapet gjør at City er seks poeng bak Arsenal. Erling Braut Haaland og City har én kamp til gode. De to lagene møtes 26. april.

– Når vi taper sånn på slutten, er det alltid skuffende. Vi ville ta tre poeng her i dag. Det var en god mulighet for oss, sa Arsenals Martin Ødegaard til Viaplay.

– Men de skaper utrolig mye. De har en straffe de brenner, og Ramsdale er bra i veldig mange situasjoner. Sånn sett er kanskje ett poeng greit, men fortsatt skuffende, selvfølgelig la han til.

Like før slutt leverte Liverpool-backen en strålende assist til Firmino som sørget for poengdeling. Like før pause reduserte Mohamed Salah for vertene. Han bommet også på et straffespark mot et Arsenal som vaklet etter pause.

De første 45 minuttene så Arsenal derimot ut som de har gjort i store deler av denne sesongen. Gabriel Martinelli og Gabriel Jesus scoret hvert sitt mål og sørget for en kjempestart.

Deretter ble det hetere og hetere på Anfield. Flere gule kort ble delt ut, og Liverpools Andy Robertson anklaget også assistentdommeren for å gi ham en albue idet pausesignalet hadde gått.

Det ga ikke en god respons for Arsenal-manager Mikel Arteta.

– Jeg tipper Mikel Arteta kommer til å ha en runde med seg selv om det var klokt eller ikke da han tok ut en midtbanespiller og satt inn en ekstra stopper, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Byttet med Ødegaard kom etter at Jürgen gjorde et offensivt bytte med midtbanemann Fabinho ut og målscorer Firmino inn.

– Det er første gang i år, hvis jeg ikke tar helt feil, at han har gjort så store innrømmelser til at motstanderen har foretatt et trekk, sa eksperten.

Trent Alexander-Arnold fikk det tøft i den første omgangen. Arsenal kom fram på hans side gang på gang og ledet 2-0 etter 28 minutter.

Arsenal-kaptein Ødegaard klarte ikke å prege oppgjøret og ble tatt av banen elleve minutter før slutt. Han ble erstattet av forsvarer Jakub Kiwior.

(©NTB)