Mohamed Salah kom på scoringslista da Liverpool åpnet europaligaen med seier. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Liverpool slo tilbake i Østerrike – snudde til seier

Liverpool hvilte deler av førstelaget og spilte seg til 3-1 over LASK i europaligapremieren. Favoritten kom tilbake etter å ha ligger under til pause.

Av NTB | 21.09.2023 20:52:48

Sport: Snuoperasjonen skjedde etter scoringer fra Darwin Núñez (straffe), Luis Diaz og innbytter Mohamed Salah. Liverpools to første scoringer kom i løpet av sju minutter i en tidlig fase av andre omgang.

LASK tok ledelsen ved Florian Flecker etter et drøyt kvarter. Han banket de østerrikske vertene foran på halvspretten. Skuddet var hardt og gikk bak en sjanseløs Caoimhin Kelleher i Liverpool-buret.

I det 56. minutt scoret Nuñez sikkert fra krittmerket. Liverpool fikk muligheten etter en felling av Diaz, og sistnevnte fikset 2-1-ledelse kort tid senere. Han var alene foran mål og styrte inn et innlegg fra Ryan Gravenberch.

Salah ble spart fra start, men slapp til det siste kvarteret i Linz. Fra skrått holdt tuppet egypteren pent inn 3-1 mellom beina på LASKs målvakt.

Liverpool byttet hele laget som startet sist i Premier League, og Ben Doak (17) var for første gang med i en oppstilling for storklubben.

Merseyside-laget er for første gang på flere år ikke en del av Champions League og må nøye seg med spill i europaligaen.