Cody Gakpo ble tomålsscorer for Liverpool i europaligaen. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool lekte seg videre i europaligaen

Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til europaligaens åttedelsfinale.

Av NTB | 30.11.2023 23:00:06

Sport: Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket. LASK-keeperen ble stående på strek, men avslutningen var uansett utakbar.

De østerrikske gjestene hadde noen farligheter den siste halvtimen og tvang fram noen solide redninger fra Caoimhin Kelleher i Liverpool-buret.

To minutter på overtid økte Gakpo til 4-0 etter at vertene hadde spilt seg ut av LASK-presset.

Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise. Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen.