Menu
Gary Lineker er tilbake på skjermen igjen til helgen. Foto: Lucy North / PA via AP / NTB

Lineker tilbake på skjermen – BBC beklager

BBC opplyser at fotballprofilen Gary Lineker blir å se på TV-skjermen igjen kommende helg. Kanalen beklager, men ikke til Lineker.

Av NTB | 13.03.2023 11:14:03

Økonomi og næringsliv: – Gary er en verdsatt del av BBC, og jeg vet hvor mye BBC betyr for Gary, og jeg ser fram til at han leder vår dekning den kommende helgen, sier BBCs direktør Tim Davie i en uttalelse.

BBC varsler samtidig en uavhengig gransking av sin sosiale medier-politikk.

– Alle erkjenner at dette har vært en vanskelig periode for ansatte, bidragsytere, programledere og, viktigst av alt, publikum. Jeg beklager dette, sier Davie.

– Etter noen surrealistiske dager er jeg glad vi har kommet oss gjennom dette. Jeg vil takke alle for den utrolige støtten, spesielt mine kollegaer i BBC Sport for bemerkelsesverdig solidaritet. Fotball er et lagspill, men deres støtte var overveldende, sier Lineker.

Før helgen ble Lineker fjernet som programleder for populære «Match of the Day».

Bakgrunnen var en Twitter-melding fra Lineker der han kritiserte Storbritannias varslede innstramming i asylpolitikken. Han sammenlignet ordlyden i regjeringens lovforslag med tyskernes retorikk på 1930-tallet.

Lineker tvitret mandag at han «ikke kan vente med å komme tilbake i MOTD-stolen».

«Uansett hvor vanskelig de siste dagene har vært, kan det rett og slett ikke sammenlignes med å måtte flykte fra hjemmet ditt og flykte fra krig for å søke tilflukt i et land langt unna», skrev han videre.

Kommende helg spilles blant annet kvartfinalene i FA-cupen – med Lineker tilbake i TV-ruta.

Lineker har godtatt å forholde seg til dagens regelverk i BBC om sosiale medier inntil den uavhengige granskingen er over. Han er glad for å være tilbake.

Etter fjerningen av Lineker valgte en rekke andre fotballprofiler å trekke seg fra BBC-jobber i solidaritet med den tidligere stjernespissen. Blant dem var Ian Wright og Alan Shearer, som ikke ønsket å delta i lørdagens sending.

(©NTB)