Henrik Skogvold er lånt ut fra LSK til Start. Han åpnet sin målkonto etter bare tolv minutter. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Lillestrøm-talentet herjet i debuten – Bryne slo tilbake

LSK-spiller Henrik Skogvold trengte kun tolv minutter på å score sitt første mål på lån i Start i 1. divisjon. Bryne kom tilbake to ganger og sørget for 2-2.

Av NTB | 23.04.2023 17:04:33

Sport: Skogvold steg til værs på bakre stolpe og headet inn kampens første mål etter et flott innlegg fra Sindre Osestad. Det var fredag at utlånet fra LSK ble klart for unggutten.

– Jeg scoret på akkurat samme måte på treningen fredag. Da var det også Osestad som la inn på bakre stolpe. Det var deilig å få det til igjen, sa Skogvold til Fædrelandsvennen.

Etter 63 minutter kontret Start med Skogvold i spissen. 18-åringen dro av to spillere før han fant sin spisskollega Alagie Sanyang som satte inn 2-1 på et nesten åpent mål.

Før det hadde Brynes lånespiller fra Odd, Abel Stensrud, redusert til 1-2. Forsvarer Oliver Rotihaug fikk drømmetreff med sju minutter igjen av kampen og sørget for 2-2.

– Det var totalt sett en varierende prestasjon. Det er surt å miste ledelsen to ganger. Vi følte at vi hadde god kontroll på 2-1, men så smalt 2-2 litt ut av intet. Det er selvfølgelig surt, sa Start-trener Sindre Tjelmeland.

I Oslo fikk Morten Gamst Pedersen sin debut mot KFUM etter overgangen til Ranheim. Trønderne vant 1-0 etter en scoring av Sivert Solli. Det var Sollis tredje mål for sesongen. De blåkledde er eneste lag med full pott etter tre kamper.

Solli, som fikk sju minutter i Eliteserien da han var i Rosenborg, har også vært i Elverum og Stjørdals-Blink i sin karriere. Sesongen hans med flest mål kom i 2019 i 2. divisjon for Blink da det ble fire fulltreffere.

I fjor ble det to mål på 27 kamper for høyrevingen.

På overtid reduserte Henrik Gjesdal for Moss, men det var for lite og for sent for det nyopprykkede laget.

Sogndal er på 2.-plass bak Ranheim i 1. divisjon.

Begge lag hadde sine sjanser på tampen i solskinnet på Jæren, men det endte med poengdeling. Rotihaug kunne blitt den store helten på overtid, men Start-keeper Jasper Torkildsen sto i veien.

Sogndal fikk sin andre seier for sesongen da Moss ble slått 2-1 på Melløs søndag. Islendingene Jónatan Ingi Jónsson og Valdimar Ingimundarson scoret målene for bortelaget.