Florida Panthers vant 6-1 hjemme mot Tampa Bay Lightning og sendte Emil Lilleberg og Tampa ut av NHL-sluttspillet. Foto: Wilfredo Lee/ AP Photo/NTB

Lillebergs Tampa Bay tapte stort mot Florida Panthers – ute av NHL-sluttspillet

Emil Martinsen Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte mandag 1-6 for Florida Panthers. Dermed er NHL-sesongen over, men Lilleberg er VM-aktuell for Norge.

Av NTB | 30.04.2024 04:03:59

Sport: Panthers ledet før mandagens kamp 3-1 sammenlagt i best av sju-serien i NHL-sluttspillets 1. runde. Dermed var det «vinn eller forsvinn» for Lilleberg og hans Tampa Bay i nattens kamp i Florida.

Det endte med «forsvinn». Panthers vant overlegent og tok seg videre til andre runde.

Etter en målløs førsteperiode sendte Carter Verhaeghe vertene i ledelsen etter 90 sekunders spill i midtperioden. Aleksander Barkov doblet ledelsen 12.38 ut i samme periode, mens svenske Victor Hedman reduserte med et langskudd bare minuttet senere.

I tredje periode forsvant all spenning. Med ni minutter igjen av perioden var Barkov igjen frampå da han pirket inn 3-1. Før sluttsignalet gikk, hadde Evan Rodrigues, Verhaeghe og Niko Mikkola sørget for at kampen endte 6-1.

Emil Lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen. Backen har fått mye spilletid i NHL den siste tiden.

Den tidlige exiten fra sluttspillet gjør ham aktuell for VM-spill med Norge. Mesterskapet i Tsjekkia starter 10. mai, og landslagssjef Tobias Johansson har fått positive signaler fra Lilleberg.

– Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sa Johansson til nettstedet nitten.no i forrige uke.