Norske Emil Lilleberg (78) noterte seg for en assist mot New York Islanders natt til søndag. Her i duell med Islanders-kaptein Anders Lee. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB

Lilleberg med assist da Tampa vant på hjemmebane

Emil Lilleberg noterte seg for en assist da Tampa Bay Lightning vant 4-1 i nattens hjemmekamp mot New York Islanders.

Av NTB | 31.03.2024 04:03:01

Sport: Det var likevel gjestene fra New York som startet kampen best. Islanders tok ledelsen før det var spilt to og et halvt minutt ved Kyle Palmieri.

Lightning tok raskt over initiativet, men fikk ikke uttelling før de fikk muligheten i overtall drøye fem minutter før periodens slutt. Da utlignet Darren Raddysh, før Anthony Cirelli sørget for ledelse til hjemmelaget 35 sekunder senere.

Den andre perioden bølget fram og tilbake, men forble målløs. Da det var spilt 21 sekunder av den siste perioden skulle Lilleberg markere seg. Nordmannen fyrte av et slagskudd fra blålinjen, og foran mål sto lagkamerat Steven Stamkos, som styrte pucken i mål.

Det var en stund usikkert om målet ville bli annullert for høy kølle, men etter en titt på video godkjente dommerne scoringen. Dermed var Lillebergs femte assist siden han kom til NHL et faktum.

Gjestene kjempet videre for en redusering og tok ut målvakten med nesten fem minutter igjen å spille. Det endte med at Anthony Cirelli kunne sette pucken i åpent mål for Lightning. Dermed vant hjemmelaget 4-1.

Lilleberg fikk totalt 20 minutter og 7 sekunder på isen.