Menu
Det har oppstått krangel i FNs arbeidslivsorgan (ILO) rundt ordlyden i budsjettet for 2024-2025 rundt LHBT-personer. 50 afrikanske og arabiske land vil ikke at det skal være en spesiell henvisning om å beskytte LHBT-personer fra diskriminering i arbeidslivet i budjsettet. Illustrasjonsfoto: Joe Lamberti / AP / NTB

LHBT-krangel i FNs arbeidslivsorgan

En krangel om terminologien for LHBT-personer i FNs arbeidslivsorgan (ILO) kan føre til at budsjettet på 885 millioner dollar ikke blir godkjent, ifølge kilder.

Av NTB | 07.06.2023 10:09:32

Sosiale forhold: Det er fordi flere afrikanske og arabiske land ikke vil godkjenne et budsjett for 2024-2025 som forplikter FN-organet til å innføre tiltak for å forhindre diskriminering og ekskludering basert på seksuell legning og kjønnsidentitet.

I alt 50 afrikanske og arabiske land tar sikte på å avvise ordlyden om seksualitet og kjønn i budsjettet som er lagt fram på ILO-konferansen i Genève, fordi de mener det bruker et «ikke-universelt avtalt språk», ifølge et utkast Reuters har fått innsyn i.

Konflikten representerer et vanskelig dilemma for ILO-sjef Gilbert Hougbo fra Togo, FN-organets første afrikanske sjef, som tiltrådte i oktober 2022 og forsøker å fremme sosial rettferdighet.

Vestlige land har motsatt seg endringene i ordlyden fordi de mener det vil sende et bekymringsfull signal til LHBT-personer i en tid der deres rettigheter trues i flere land, deriblant Uganda.

Ugandas president Yoweri Museveni godkjente forrige uke en av verdens strengeste lover mot LHBT-personer, som blant annet vil gjøre at homoseksuelle handlinger kan straffes med døden.

(©NTB)

Flere nyheter: