Menu
Lewis Hamilton er ikke fornøyd med bilen. Foto: Tomas Stargardter / AP / NTB

Lewis Hamilton ut mot egen bil: – Et lite mareritt å kjøre

Lewis Hamilton pustet Formel 1-verdensmester Max Verstappen i nakken for en uke siden, men i Mexico denne helgen sliter briten svært tungt.

Av NTB | 29.10.2023 10:02:31

Sport: Hamilton og Mercedes-lagkamerat George Russell sikret seg sjette- og åttendespor til søndagens Mexico Grand Prix under lørdagens kvalifisering. De var aldri med i kampen om pole position.

Hamilton og Russell slet begge med å levere stabile runder under de ustabile forholdene i høyden i Mexico. Banen ligger 2250 meter over havet.

– Jeg har slitt hele helgen med denne bilen, sa Hamilton etter kvalifiseringen.

– Den har vært litt av et mareritt å kjøre, og den liker bare ikke denne banen. Vi gjorde noen gode endringer. I Q1 og Q2 så det ikke så verst ut, men i Q3 var bilen virkelig ustabil – noen ganger fungerer den, andre ganger ikke, la han til ifølge nyhetsbyrået AFP.

Under USAs Grand Prix for bare en uke siden kom han til mål i hovedløpet kun to sekunder bak seirende Max Verstappen. Med til historien hører det at briten så ble diskvalifisert for uregelmessigheter med bilen.

I Mexico tror ikke Hamilton han kan tyne ut mye mer av bilen enn han har gjort.

– Sannsynligvis kunne jeg ha blitt femte i kvalifiseringen, men det er omtrent det. Det kommer til å bli en skikkelig utfordring i morgen. Det blir veldig vanskelig for oss å kjempe i toppen, vi må balansere på en knivsegg, sa briten.

Russell kalte prestasjonene i Mexico «litt som jojo».

Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz står i de beste startsporene søndag kveld norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: