Menu
FOTO: Haugesund sentrum

Lervik Ur røyklagt

En teknisk feil førte til at tåkeanlegget hos Leirvik ur ble utløst med kunder i butikken ved 16-tiden tirsdag. Røyken veltet ut i Haraldsgata.

Av Egil M Solberg | 24.01.2023 16:49:50

Alarm: Utmarker Leirvik Ur i Haugesund har et omfattende sikkerhetssystem installert etter to dramatiske ran de siste snart 14 årene.

* 8. juni 2013 ranet tre serbere Lervik Ur i Haraldsgata i Haugesund. I alt 100 klokker ble stjålet. Verdien på klokkene var nær 2,5 millioner kroner.

* 14. mai 2009 ble også urmakeren i Haraldsgata ranet da tyvene krasjet en bil inn i butikken og fikk med seg store verdier. Like før sjokkranet fikk politiet melding om flere bilbranner et annet sted i Haugesund.

Derfor var det nok mange som ble nervøse av at tåkeanlegget i butikken ble utløst tirsdag ettermiddag. For andre kunne det se ut som om det var brann da røyken veltet ut av lokalene.

Det ble imidlertid raskt avklart at røyken kom fra det såkalte tåkeanlegget som er en del av sikkerhetssystemet i butikken.

I butikken får Radio Haugaland opplyst at dette har skjedd før og at røyken ikke er skadelig for varene i butikken. Leverandøren skal nå forsøke å finne feilen i installasjonen.

Flere nyheter: