Menu
Kaden Groves måtte bryte Giro d'Italia torsdag. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP / NTB

Leknessund veltet på såpeglatte italienske veier – ny etappevinner måtte bryte Giroen

Andreas Leknessund fikk et ublidt møte med asfalten på torsdagens regnvåte etappe av Giro d'Italia. Australske Kaden Groves ble tvunget til å bryte rittet.

Av NTB | 18.05.2023 15:24:05

Medisin og helse: Rundt 83 kilometer gjensto av den 12. etappen fra Bra til Rivoli da Leknessund og flere andre ryttere gikk over ende på venstresiden av feltet. Litt tidligere hadde det begynt å regne, hvilket gjorde forholdene meget vriene.

TV-bildene viste at Leknessund kom seg relativt raskt tilbake på sykkelen og tok opp jakten på hovedfeltet. Der var heldigvis for tromsøværingen ikke farten spesielt høy.

Leknessund, som er nummer fire sammenlagt i Giroen, fikk hjelp av landsmannen Jonas Iversby Hvideberg til å kjøre seg opp igjen. Alt tyder på at DSM-rytteren kom greit fra uhellet.

Australieren, som sykler for Alpecin-Deceuninck-laget, spurtvant den femte etappen av årets Giro. I tillegg har han to tredjeplasser og en fjerdeplass å vise til.

Foran torsdagens etappe lå han på tredjeplass i kampen om poengtrøya og var på ingen måte ute av den fighten.

Groves har samtidig vist tegn på at kroppen ikke spiller på laget de siste dagene. Torsdag måtte han ta konsekvensen av det.

Onsdag sto i tillegg fire av Evenepoels lagkamerater av etter koronasmitte.

Ute er også sterke Aleksandr Vlasov, og onsdag var rittet slutt for den sterke briten Tao Geoghegan Hart etter en lei velt. Han pådro seg brudd i den ene hoften.

I alt 176 ryttere var på startstreken i Giroen. På start torsdag var kun 140 av dem igjen i feltet. Underveis brøt i tillegg fire nye ryttere.

Like bra gikk det ikke med australske Kaden Groves torsdag. Han mistet kontakten med feltet relativt tidlig på etappen og valgte til slutt å innse at slaget var tapt. Dermed tok han plass i følgebilen.

Årets Giro har vært preget av et sjeldent og voldsomt stjernefall. Superstjernen Remco Evenepoel sto av søndag. Han hadde akkurat tatt fra Andreas Leknessund ledertrøyen da han måtte kaste inn håndkleet.

(©NTB)