Menu
Andreas Leknessund forsvarte den rosa ledertrøya i Giro d'Italia fredag. Foto: Massimo Paolone / LaPresse via AP / NTB

Leknessund forsvarte ledelsen i Giroen

Andreas Leknessund (23) passerer sykkellegenden Knut Knudsen og blir historisk når han lørdag sykler i den rosa ledertrøya i Giro d'Italia på fjerde dagen.

Av NTB | 12.05.2023 17:54:05

Sport: DSM-rytter Leknessund tok over ledertrøya etter den fjerde etappen. Fredag holdt han følge med sammenlagtfavorittene hele veien inn og forsvarte ledelsen i rittet.

Når Tromsø-gutten lørdag setter seg på sykkelen til den åttende etappen, blir han historisk som den nordmannen til å lede det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire.

Knudsen ledet Giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. Fredagens etappe var en tøff prøvelse opp flere bratte stigninger.

Med drøyt tre mil igjen hadde Leknessund to lagkamerater igjen rundt seg for beskyttelse i kampen om å beholde trøya mot sterke klatrebein som blant andre sammenlagtfavorittene Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) og Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Farten ble satt opp mot slutten, men det var ikke nok til å riste Leknessund av.

Det var den italienske Eolo-Kometa-rytteren Davide Bais som til slutt stakk av med seieren på etappen. Han var i brudd sammen med Simone Petilli og Karel Vacek og avgjorde på tampen.

Etter snaut tre mil med sykling måtte Leknessund tilbake i følgebilen for å få på seg en regnjakke. Noen kilometer senere la sammenlagtlederen inn en full stopp i veikanten for også å få på seg beinklær i det kalde været.

Lagkamerat Jonas Iversby Hvideberg tok jobben med å kjøre Leknessund opp til feltet igjen etter påkledningen. Til slutt kunne laget juble over å ha forsvart Leknessunds ledelse nok en gang i årets ritt.

Lørdag venter en 207 kilometer lang kupert etappe fra Terni til Fossombrone. Giro d’Italia består av 21 etapper og avsluttes 28. mai i hovedstaden Roma.

(©NTB)