Menu
Det har vært urolig i Leipzig de siste dagene. Fredag kveld gikk 700 hettekledde personer til angrep på politiet etter det som først var en fredelig sammenkomst. Lørdag barket politi og demonstranter på ny sammen etter at rundt 1500 mennesker møtte opp til en forbudt demonstrasjon. Foto: Robert Michael / DPA via AP / NTB

Leipzig forbyr demonstrasjoner etter voldsomme sammenstøt

Etter kraftige sammenstøt mellom venstreradikale og politiet i helgen har den østtyske byen Leipzig forbudt en demonstrasjon planlagt søndag kveld.

Av NTB | 04.06.2023 17:28:44

Kriminalitet og rettsvesen: – Årsaken er det som utspilte seg lørdag, opplyser en talsperson for myndighetene i byen til nyhetsbyrået DPA.

Forbudet gjelder for store ansamlinger og demonstrasjoner i Leipzig. Demonstrasjonen som skulle vært søndag kveld, var mot politivold. Forbudet har blitt møtt med kritikk fra både innbyggere og folkevalgte. To regionale politikere for delstaten Sachsen, der Leipzig ligger, kaller forbudet «en skandale».

– Vi appellerer til ordføreren og politiledelsen om ikke å fortsette å gjøre byen Leipzig til en grunnleggende rettighetsfri sone, sier Juliane Nagel og Marco Böhme fra partiet Die Linke i en uttalelse.

Ifølge politiet ble rundt 30 personer pågrepet og 50 politifolk skadd under opptøyene sør i Leipzig lørdag.

Venstreradikale aktivister hadde i sosiale medier oppfordret folk til å protestere mot myndighetene. Uroen brøt ut etter at studenten Lina F. fra Leipzig ble dømt til fengsel av en domstol i delstatshovedstaden Dresden.

Lina F. og tre andre militante venstreradikalere ble kjent skyldig i voldelige angrep på nynazister og påståtte tilhengere av ytre høyre mellom 2018 og 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: