Menu
Eirin Kvandal deltar ikke i storbakkerennet i VM. Foto: Heiko Junge / NTB

Leggtrøbbel stopper Kvandal i storbakken i VM

Eirin Kvandal (21) deltar ikke i storbakkerennet i VM i Planica. Hopperen tar ikke sjansen på grunn av en betennelse i leggen.

Av NTB | 27.02.2023 11:45:49

Sport: Kvandal ble nummer 21 i normalbakken før hun var med på det norske bronselaget noen dager senere. Mandag gjorde hun det klart at hun ikke stiller i storbakken.

Årsaken er problemer med en betennelse i leggen.

– Jeg har noen problemer med leggen etter normalbakkerennet. Jeg kan ikke gå fullt for det, og dermed ser jeg ikke noen grunn til å delta. Det er slik det er, sa Kvandal på pressekonferansen.

Kvandal har slitt stort med skader de siste årene. Først i desember gjorde hun comeback i verdenscupen på Lillehammer etter en nesten to år lang skadekamp. Selv da var det ikke gitt at hun skulle til VM.

Norge stiller ikke et fulltallig lag i storbakkerennet. Maren Lundby har friplass som regjerende mester, og hun får med seg Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

Strøm har medalje i alle renn hittil. Hun tok bronse i normalbakkerennet og kvinnenes lagkonkurranse, mens det ble sølv i den blandede lagkonkurransen søndag.

Storbakkekonkurransen blir Opseths første renn i Planica-VM.

(©NTB)