Menu
Et team fra den Leger Uten Grenser ble torsdag «angrepet og pisket» av en væpnet gruppe mens de fraktet forsyninger til et sykehus. Arkivfoto: AP / NTB

Leger Uten Grenser angrepet i Sudan

Leger Uten Grenser ble torsdag utsatt for vold, drapstrusler og tyveri i Sudans hovedstad Khartoum, hvor det foregår harde kamper.

Av NTB | 21.07.2023 17:33:17

Hendelsen skjedde da et team fra organisasjonen ble stanset av en væpnet gruppe mens de fraktet medisinsk utstyr til et sykehus.

– Først kranglet de væpnede mennene om grunnen til at Leger Uten Grenser er i hovedstaden, deretter angrep de teamet vårt og slo og pisket dem. I tillegg holdt de tilbake føreren av et av kjøretøyene våre. De truet sjåføren på livet før de løslot ham. Deretter stjal de kjøretøyet, skriver organisasjonen til NTB.

Til sammen 18 mennesker var i gruppen, hvor fire var fra Leger Uten Grenser. De opplyser om noen ble alvorlig skadd.

Etter angrepet krever organisasjonen garantier om et minimumsnivå av sikkerhet. Den medisinske nødhjelpen er nå i fare, sier de.

– For å kunne redde liv, kan ikke livet til våre ansatte, som utøver den livreddende hjelpen, bli satt i fare. Dersom en hendelse som dette skjer igjen, og dersom vår mulighet til å frakte medisinsk utstyr fortsetter å hindres, da er det dessverre ikke mulig for oss å bistå ved Turkish Hospital, sier nødhjelpskoordinator Christophe Garnier for Leger Uten Grenser i Sudan.

I midten av april brøt det ut harde kamper mellom regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF. Over 3,3 millioner mennesker har ifølge FN flyktet fra kamphandlingene, og over 700.000 av dem har søkt tilflukt i et av Sudans naboland.

Siden april har Leger Uten Grenser behandlet over 1600 pasienter med krigsrelaterte skader.

(©NTB)

Flere nyheter: