Menu
Australias utenriksminister Penny Wong kunngjorde fredag at den 88 år gamle legen er sluppet fri. Bildet er fra en pressekonferanse på Filippinene torsdag der hun møtte sin motpart Enrique Manalo. Foto: Lisa Marie David / AP / NTB

Lege sluppet fri av al-Qaida i Afrika etter sju års fangenskap

En 88 år gammel australsk lege er sluppet fri av al-Qaida-tilknyttede ekstremister etter over sju års fangenskap i Vest-Afrika, opplyser australske myndigheter.

Av NTB | 19.05.2023 02:54:08

Kenneth Elliott er trygg og i god behold. Han er nå gjenforent med sin kone Jocelyn og deres barn, uttalte Australias utenriksminister Penny Wong fredag.

Ekteparet ble bortført i Djibo, nær Burkina Fasos grense til Mali, i januar 2016, der de drev en klinikk med 120 sengeposter i over 40 år.

Kona ble sluppet fri etter tre uker. Al-Qaida i islamsk Maghreb (AQIM) opplyste da at gruppen hadde bortført paret og at de ville slippe fri kvinnen uten betingelser på grunn av press utenfra og etter råd fra ledere om å ikke involvere kvinner i krig.

Men Kenneth Elliott ble holdt i fangenskap helt til nå.

– I en alder på 88 år og etter mange år borte fra hjemmet, trenger nå doktor Elliott tid og ro til hvile og til å gjenoppbygge styrke. Vi takker dere for forståelse og medfølelse, står det i en uttalelse fra familien.

(©NTB)

Flere nyheter: