Menu
En leilighet som tilhører en leder for Islamsk hellig krig nord i Gaza, sto i brann etter israelske angrep natt til tirsdag. Minst seks personer skal være drept. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Ledere i Islamsk hellig krig blant minst ti drepte i israelske angrep mot Gazastripen

Israel gjennomførte luftangrep Gazastripen tirsdag. Minst ti personer skal være drept, tre av dem ledere i den militante gruppa Islamsk hellig krig.

Av NTB | 09.05.2023 04:14:05

Religion og livssyn: Av de minst ti som ble drept, var fem sivile, opplyser sykehuspersonell til Reuters.

Vitner opplyser til nyhetsbyrået at det ble hørt minst to eksplosjoner, en i Gaza by og en annen i Rafah.

IDF omtaler dem som gruppas leder nord på Gazastripen, en mellommann mellom gruppas medlemmer i Gaza og på Vestbredden og som et medlem av gruppas militære råd.

To kilder i gruppa bekrefter overfor Reuters at de tre er drept.

Vitner sier til AP at det er en boligblokk i Gaza og et hus i Rafah som er rammet.

Jerusalem Post siterer ikke navngitte palestinske medier på at så mange som ni palestinere er drept i angrepene, og at flere av disse er høytstående personer i Islamsk hellig krig.

I påvente av palestinske rakettangrep som svar på luftangrepene, har israelske myndigheter rådet beboere som bor innenfor en fire mils radius fra Gaza, om å holde seg nære bomberom.

De palestinske rakettene ble avfyrt etter at et fremtredende medlem av Islamsk hellig krig døde i israelsk fangenskap etter en nesten tre måneder lang sultestreik.

Luftangrepene ligner de i 2022, da Israel bombet steder der ledere i Islamsk hellig krig holdt til. Det førte til tre dager med intense angrep begge veier.

Israel gjennomfører jevnlige aksjoner på den okkuperte Vestbredden. De sier de er for å bryte opp militante palestinske nettverk og forhindre framtidige angrep, mens palestinerne ser dem som en forverring av den 56 år lange okkupasjonen av landområder de ønsker for en framtidig palestinsk stat.

105 palestinere, rundt halvparten av dem militante eller angivelige angripere, blitt drept av israelske styrker på Vestbredden eller i Øst-Jerusalem siden starten av 2023, ifølge en opptelling gjort av nyhetsbyrået AP.

Det israelske forsvaret sier at de angrep tre høytstående ledere i Islamsk hellig krig, den nest mektigste av de væpnede gruppene i Gaza, og at de tre skal er ansvarlige for nylige rakettangrep mot Israel.

Situasjonen er svært spent, selv om partene inngikk våpenhvile forrige uke. Da hadde Israel bombet Gaza etter at militante palestinere avfyrte minst 30 raketter.

(©NTB)

Flere nyheter: