Menu
Charles Leclerc vant på hjemmebane. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Leclerc brøt Monaco-forbannelsen og varsler seiersfest: – Ingen skal hjem

På sjette forsøk skulle det endelig lykkes for Charles Leclerc på hjemmebane i Monaco. I fyrstedømmet tok han sin første Formel 1-seier siden 2022.

Av NTB | 26.05.2024 17:44:03

Sport: Monegaskeren startet i beste startspor etter en god kvalifisering og ga aldri fra seg teten. Dermed kunne han juble for sin sjette Grand Prix-seier og sin første i Monaco siden debuten i 2018. McLarens Oscar Piastri tok andreplassen, mens Leclercs lagkamerat Carlos Sainz ble nummer tre.

– Det skal bli en fin kveld. Ingen skal hjem, sa Leclerc på lagradioen like etter målgang.

Etter noen minutter med å ha summet seg, ble han intervjuet om seieren.

– Ingen ord kan forklare dette. Det er et så vanskelig løp, og at vi to ganger har vært i pole, men ikke klart det, gjør det enda bedre. Det betyr så mye. Det er løpet som fikk meg til å drømme om å bli Formel 1-fører, sa Leclerc.

26 år gamle Leclerc hadde før lørdagens race ikke vunnet siden løpet i Østerrike for snaut to år siden. Leclerc har tidligere hatt mye uflaks i Grand Prix-løpene på hjemmebane. I 2021 vant han også kvalifiseringen, men bilen streiket bare minutter før start. Det kom som følge av en girkassefeil i forbindelse med en krasj mot slutten av kvalifiseringen dagen i forveien.

I 2022 var Leclerc igjen raskest i kvalifiseringen, og den gang kom han seg utpå banen til start. Men i løpet feilet Ferrari med sin strategi og måtte se Sergio Perez ta seieren.

– Jeg tenkte på faren min mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre mens jeg kjørte. Han har gitt alt for at jeg skulle komme hit. Det har vært en stor drøm for familien, fortsatte Leclerc.

VM-leder Max Verstappen hadde en tung kvalifisering og ble «bare» nummer seks i løpet. Verstappen vant fjorårets utgave av det ikoniske løpet og leder årets VM klart.

Den regjerende verdensmesteren har vunnet fem av åtte løp denne sesongen. I tillegg til Leclerc har Sainz og Lando Norris slått Verstappen.

Etter omstarten ble det dramafritt på vei inn til mål.

Neste VM-runde er i canadiske Montreal 7.-9. juni.

Banen i Monaco byr ikke på mange forbikjøringsmuligheter, og dermed er kvalifiseringen svært viktig. Søndag tok Leclerc vare på fordelen og vant.

Det ble dramatisk allerede på 1. runde av søndagens løp. Haas-fører Kevin Magnussen kom borti bilen til Sergio Perez (Red Bull), og deretter traff Perez’ bil Nico Hülkenberg. Dermed var begge Haas-bilene ute tidlig. Mye vrakrester på banen førte til at løpet måtte stanses en god stund.

(©NTB)