Amor Layouni var blant Häckens helter i en sterk 3-1-seier over Elfsborg i Allsvenskan lørdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Layouni blomstrer i Häcken – sentral i mektig snuoperasjon mot serielederen

Amor Layouni er blitt en umiddelbar hit i Per-Mathias Høgmos gulljakt i Allsvenskan. Han både scoret og assisterte da Häcken slo tetlaget Elfsborg 3-1 lørdag.

Av NTB | 29.07.2023 17:13:07

Sport: Seieren kom etter en råsterk vending på hjemmekampen. Häcken spilte med ti mann etter en utvisning i det 40. minutt, men slo likevel til med to mål etter hvilen.

På begge var Layouni sentral. Den tidligere Vålerenga- og Bodø/Glimt-spilleren nikket ballen til seg selv og spilte videre til Mikkel Rygaard, som fintet bort Elfsborg-forsvaret og la på 2-1. En mektig kontring fra Høgmos menn.

Ti minutter senere var rollene snudd. Layouni avsluttet fra distanse og så ballen ta en liten retningsforandring før den gikk inn. Det var hans tredje mål på tre seriekamper etter overgangen fra VIF.

Elfsborg tok ledelsen ved Jeppe Okkels etter en halvspilt omgang, men kort tid etter ordnet Tobias Sana 1-1 på en ball fra Rygaard.

Häcken fikk Ibrahim Sadiq utvist da angriperen så ut til å slå mot Gustaf Lagerbielke. Likevel greide vertene å fullføre snuoperasjonen og ta alle poengene i «seriefinalen».

Tittelforsvareren er ett poeng bak Elfsborg på tabelltoppen, men har også én kamp mer spilt. Bak lurer også Malmö med et par færre spilte oppgjør.