Tobias Lauritsen scoret mål for Sparta Rotterdam i møte med Groningen i serien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Lauritsen med mål og målgivende i storseier over Groningen

Sparta Rotterdam-spissen Tobias Lauritsen scoret og leverte målgivende pasning i 5-0-seieren over Groningen i den nederlandske æresdivisjonen.

Av NTB | 28.05.2023 20:48:52

Sport: Lauritsen spilte fram japanske Koki Saito til 2-0-målet etter 58 minutter. Snaut ti minutter før slutt økte den tidligere Odd-spissen til 4-0. 25-åringen scoret tolv mål og leverte fem målgivende i serien denne sesongen.

Rotterdam-laget scoret ytterligere et mål på straffespark og vant dermed 5-0. Sparta Rotterdam endte på 6.-plass i toppdivisjonen i Nederland. Det gir omspill om europacup, hvor laget først møter 7.-plasserte Utrecht over to kamper.

Vinneren møter enten Twente (5.-plass) eller Heerenveen (8.-plass) i kampen om den siste europaplassen.

Groningen endte på sisteplass i serien og rykket dermed ned fra æresdivisjonen. Johan Hove og Isak Dybvik Määttä startet begge kampen for de grønnkledde. Sistnevnte ble byttet ut etter 64 minutter.

Lauritsen startet oppgjøret for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ble byttet inn med 25 minutter igjen. Elias Melkersen var ubenyttet reserve.