Menu
Den kontroversielle programlederen Tucker Carlson fikk denne uka sparken fra Fox News, men det er ikke kjent hvorfor. Foto: AP / NTB

LAT: Murdoch ga Tucker Carlson sparken fra Fox News

Det var Fox-eier Robert Murdoch selv som ga den kontroversielle programlederen Tucker Carlson sparken, ifølge Los Angeles Times.

Av NTB | 25.04.2023 10:54:00

Arbeidsliv: Carlson begynte i Fox News i 2009 og fikk i 2016 sitt eget program «Tucker Carlson Tonight», som ble svært populært blant konservative seere.

53-åringen sluttet blant annet helhjertet opp om Donald Trumps påstand om valgfusk, og han hadde mange tilhengere blant konspirasjonsteoretikere langt ute på høyresiden, både i USA og internasjonalt.

Han hevdet også at Trump-tilhengernes storming av Kongressen ble hausset opp og var langt mindre dramatisk enn det den tidligere presidentens politiske motstandere hevdet.

Fox-ledelsen har ikke opplyst hvorfor Carlson fikk sparken, og han har heller ikke kommentert avgangen selv.

Avisen mener å vite at beslutningen ble tatt som følge av et søksmål fra den tidligere Fox-produsenten Abby Grossberg, som har anklaget Carlson for å ha kommet med antisemittiske kommentarer og for å ha trakassert henne.

Wall Street Journal og Washington Post skriver også at det var Lachlan Murdoch som besluttet å sparke Carlson, som ifølge kilder i Fox har hatt en årslønn på rundt 200 millioner kroner.

Dominion selger stemmemaskiner som brukes ved valg i USA, og bakgrunnen for søksmålet var at Fox News påsto at selskapets maskiner ble brukt til å «stjele valget» fra Trump i 2020. Forliket innebærer at Fox må ut med drøyt 8,3 milliarder kroner.

TV-kanalen har også et annet milliardsøksmål hengende over seg. Smartmatic, som lager elektronisk valgutstyr, krever over 28 milliarder kroner i erstatning for ærekrenkelser og oppreisning for falske anklager.

Ifølge Los Angeles Times var det Fox-eier Robert Murdoch selv som fattet beslutningen, i samråd med blant andre sønnen Lachlan Murdoch som er sjef for Fox Corp. og andre i ledelsen.

Nyheten om at Carlson fikk sparken kom få dager etter at Fox inngikk et forlik med Dominion Voting Systems, som hadde saksøkt TV-kanalen for ærekrenkelser og krevde nærmere 17 milliarder kroner i erstatning.

(©NTB)

Flere nyheter: