LIVESENTER
Menu
En redningsbåt fotografert av den japanske kystvakten under leteaksjonen onsdag. Foto: The 7th Regional Japan Coast Guard Headquarters via AP / AP / NTB

Lasteskip sank mellom Japan og Sør-Korea – 14 hentet opp av havet

Åtte personer er savnet fra et lasteskip som sank i havet mellom Sør-Korea og Japan. 14 er funnet av redningsmannskaper, hvorav de fleste skal være bevisstløse.

Av NTB | 25.01.2023 09:35:12

Økonomi og næringsliv: Sørkoreansk kystvakt bistår japansk kystvakt i redningsaksjonen. Ni av besetningsmedlemmene som er plukket opp av havet, er fortsatt bevisstløse, opplyste sørkoreanske myndigheter onsdag ettermiddag.

Samtlige skulle flys til Japan for behandling. Den japanske kystvakten har opplyst at fem av dem – alle kinesiske statsborgere – fortsatt er i live.

Letingen etter de åtte savnede fortsatte onsdag med sørkoreanske og japanske kystvaktfartøy og fly, samt to kommersielle lasteskip. Innsatsen forsinkes av sterk vind og bølger, ifølge sørkoreanske tjenestemenn.

Lasteskipet Jin Tian sendte ut nødsignal sent tirsdag kveld fra et område rundt 110 kilometer vest for den avsidesliggende og ubebodde øygruppen Danjo sør i Japan.

Tre private fartøy bisto med å plukke opp flere besetningsmedlemmer fra sjøen.

Jin Tian er registrert i Hongkong. I besetningen var 14 kinesiske statsborgere og 8 fra Myanmar, ifølge den japanske kystvakten.

(©NTB)

Flere nyheter: