Menu
Langrennssjef Espen Bjervig på pressekonferansen for uttaket av den norske langrennstroppen til VM i Planica. Foto: Lise Åserud / NTB

Langrenssjefen med klar Klæbo-melding: – Det er ikke Johannes som tar ut laget

Langrennssjef Espen Bjervig er tydelig på det ikke er Johannes Høsflot Klæbo som bestemmer om han skal gå 15-kilometeren i VM.

Av NTB | 31.01.2023 10:47:39

Sport: – Vi skal gå renn i Toblach nå og i VM før den tid. Men at Johannes er aktuell for alle distanser i VM, det er udiskutabelt. Han leverer på alt, sier Bjervig til NTB.

Om Klæbo får plass på laget som skal gå 15-kilometeren i VM, har vært og kommer til å bli en av snakkisene fram mot mesterskapet. 26-åringen har 5.-plass som best fra uttaksrenn denne sesongen.

– Jeg synes ikke det er et renn Johannes bør prioritere. Hvis han får gå, er det tydelig ønske fra Johannes’ side, har TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad uttalt.

Han mener Norge har opptil seks løpere som er bedre kvalifisert.

– Det er ikke Johannes som tar ut laget. Det er det vi som gjør, sier Bjervig til NTB.

Tidligere medaljegrossist Petter Northug er av en annen oppfatning enn Skinstad.

– Om Johannes er i form, så skal han selvfølgelig gå. Johannes er en vinnerskalle, så han kan vinne på en maksdag. Johannes har en plan, og jeg tror han ønsker å gå 15-kilometeren, sier Northug til TV 2.

Klæbo har uttalt til VG at han vil være klar på hva han vil, og at han ville gjort ting annereldes i forkant av 15-kilometeren i franske Les Rousses sist helg. Der ble han slått av fire nordmenn.

– Det er ikke jeg som skal ta ut laget, men jeg kommer til å være tydelig på hva jeg vil, sa Klæbo til avisen.

Verdenscupen fortsetter i italienske Toblach kommende helg. Herrene skal gå sprint, 10 kilometer fri teknikk og stafett.

VM i Planica går fra 22. februar til 5. mars.

(©NTB)