Menu
Henrik Ingebrigtsen og Didrik Tønseth under NM i terrengløp i Frognerparken i Oslo i 2019. Foto: Tore Meek / NTB

Langrennsstjerner i prestisjetung løpsduell: – Skandale hvis jeg slår ham

Langrennsprofilene Didrik Tønseth og Harald Østberg Amundsen står søndag ansikt til ansikt under NM i terrengløp. De får tøff kamp av en Ingebrigtsen-bror.

Av NTB | 04.10.2023 06:32:54

Sport: NM terrengløp lang løypa arrangeres mellom historiske statuer og skulpturer i Frognerparken i Oslo søndag. Startlisten inneholder sterke og kjente navn fra flere idretter.

Friidrettsprofilene Magnus Tuv Myhre, Filip Ingebrigtsen og Jakob Boutera har meldt sin ankomst. Det samme har langrennskompisene Didrik Tønseth og Harald Østberg Amundsen.

Tønseth er ingen hvem som helst i terrengløp-sammenheng. I 2018 ble han norgesmester, og året etter ble det en sterk sølvmedalje etter at Henrik Ingebrigtsen hadde blitt for sterk i spurten.

Foran søndagens løp varsler Tønseth for langrennskompis Østberg Amundsen i det som blir en duell med mye intern prestisje.

– Jeg er nervøs for Harald. Han tror jeg kan overraske veldig, legger trønderen til.

Østberg Amundsen ler av uttalelsene fra kameraten.

– Didrik er glad i å fyre opp til duell og skryte opp andre. Jeg vet hvor god han er på lengre løpedistanser. Det er 10 kilometer i Frognerparken, så da tror jeg han kommer til å løpe kanonfort, sier han.

Deretter skyter han tilbake mot Tønseth med kraftige verbalt skarpt.

– Han har løpt Stoltzekleiven opp og har spisset mer enn meg mot dette. Skulle jeg klare å slå ham, er det skandale for Didrik, smiler Østberg Amundsen.

– Jeg håper de største friidrettsnavnene kommer på start, så får vi se nivået. Da kommer jeg nok til å få løpt meg stiv, legger han til.

– Har de skyldt på hverandre med tanke på hvem som er favoritt, eller? Smiler Nossum til NTB.

Selv vurderer han styrkeforholdet slik:

– Jeg tror nok kanskje at Didrik er litt større favoritt enn Harald, men Harald har bedre tid på 3000 meter i år. Det skiller dem ett sekund. På en 10 kilometer, der det er litt nedover, tror jeg Didrik er den marginalt sterkeste.

Nossum tror Magnus Tuv Myhre, som løp 5000-meteren i friidretts-VM tidligere denne sesongen, blir den hardeste nøtta å knekke i Frognerparken.

– Det er helt åpenbart at han er favoritt til å ta dette, men det blir artig. Det viktigste for oss er den interne kampen på langrennslandslaget, smiler Nossum.

– På papiret har han det høyeste O2-opptaket i feltet. Han har også en bedre 3000-metertid enn meg i år. Jeg frykter han også, sier Tønseth til NTB.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum legger ikke skjul på at han er spent på hvem som trekker det lengste strået av hans egne elever.

(©NTB)