Menu
Johannes Høsflot Klæbo skal være utenfor landslaget kommende sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB

Langrennslandslagets hovedsponsor usikker på effekten av Klæbo-exiten

Hovedsponsor Sparebank1 håpet ikke at Johannes Høsflot Klæbo skulle takke for seg på landslaget. – Vanskelig å spå, sier sponsorsjefen om konsekvensene.

Av NTB | 24.04.2023 16:24:26

Økonomi og næringsliv: – Vi får se hvordan det blir, sier Sparebank 1s sponsorsjef Stein Bugge til NTB.

Svaret kommer på spørsmål om hvordan han ser på at Johannes Høsflot Klæbo skal stå på egne bein utenfor landslaget den kommende sesongen.

Den desidert største stjernen kunngjorde sin exit i en pressemelding søndag. Dagen etter ble landslagene presentert. Heller ikke medieyndlingen Kristine Stavås Skistad er en del av landslaget.

Det får tidligere toppløper Petter Northug til å stille spørsmål med tanke på sponsorene.

– Det blir ikke like lett å selge produktet landslaget i framtiden, sa Northug til TV 2.

Sparebank1 har sponset skiforbundet siden 2015, og har kontrakt fram til etter VM på hjemmebane i Trondheim i 2025. Neste år vil det trolig avgjøres om samarbeidet fortsetter.

– Det blir forretningsmessig vurdert som alt annet. Det er ikke naturlig å ta det før 2024. Det er litt tidlig nå, særlig med et stort mesterskap (VM), sier Bugge.

– De sponser fellesskapet og laget og ikke enkeltutøvere, sier Bjervig.

Han brukte Northug som eksempel da han forlot landslaget i 2013 på spørsmål om Klæbos utmelding svekker produktet.

– Man sa vel da det Petter gikk ut, men det så ut som langrenn klarte seg ganske greit da òg, smilte Bjervig.

Sist uke ble det kjent at Skiforbundet måtte redusere landslagsplassene på grunn av en vanskelig økonomi. Til sammen 20 utøvere ble tatt ut.

– Det er litt vanskelig å spå den effekten akkurat nå. Vi hadde håpet at Johannes skulle være med, men vi må bare respektere at han står utenfor, sier Bugge.

Langrennssjef Espen Bjervig brukte trolig mest tid under landslagspresentasjonen mandag på å snakke om han som ikke var til stede. Han tror på en god fortsettelse med sine samarbeidspartnere.

(©NTB)