Menu
Harald Østberg Amundsen (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo (t.h.) kan se fram mot verdenscup og prøve-VM i Trondheim i desember. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Langrenn: Slik blir prøve-VM i Trondheim

Det legges opp til tre verdenscuprenn i langrenn i Granåsen siste helgen før jul. Konkurransene blir en viktig test i forkant av Trondheim-VM i 2025.

Av NTB | 05.05.2023 16:04:07

Sport: Programmet ble fredag spikret i langrennssportens verdenscupkomité på FIS’ kalenderkonferanse i kroatiske Dubrovnik.

Eliten går i gang med sprint i fri teknikk fredag 15. desember, mens det blir skiathlon og 10 kilometer klassisk de to neste dagene.

– Dette blir veldig bra for oss. Det ble vedtatt en krevende terminliste for vinteren, men vi fikk våre ønsker oppfylt for verdenscuphelgen i Granåsen. Med dette programmet får flere av våre stille på startstreken, sier Ulf Morten Aune.

Han er norsk medlem i verdenscupkomiteen. Operativ leder og sportssjef Kristin Mürer Stemland for ski-VM i Trondheim er godt fornøyd.

– Øvelsene er de vi har ønsket oss for å få best mulig relevant trening på øvelser som skal gjennomføres i VM i 2025. Vi gleder oss til å få verdenseliten på plass her i desember, forteller hun.

Oppsettet og alle vedtak i Dubrovnik skal formelt godkjennes av FIS-styret på et møte 24. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: