Menu
Marte Skaanes ble norgesmester på 5-kilometer torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Langrenn: Marte Skaanes tok gull på 5-kilometeren i NM

Marte Skaanes var klart best og vant NM-gullet på kvinnenes 5-kilometer på Tolga torsdag. Strindheim-løperen vant med 16 sekunder ned til nærmeste konkurrent.

Av NTB | 30.03.2023 12:34:11

Sport: Skaanes hadde en kjempefart gjennom hele løpet på Tolga, og selv ikke verdenscupvinner Tiril Udnes Weng kunne hamle opp med Strindheim-jenta. Det var 26-åringens første NM-gull.

– Jeg unner Marte dette veldig. Hun har ikke hatt denne sesongen som hun verken håpet på eller har fortjent, sa Weng til NRK.

Konneruds Margrethe Bergane tok sølvet. Weng startet som en av de siste i torsdagens konkurranse og hadde en god start i løypa på Tolga. Hun ledet på Skaanes midtveis, men tapte mye til Skaanes på slutten og endte til slutt opp med bronse, ni tideler bak Bergane.

– Det var veldig gøy å gå. Det var hardt. Jeg synes det er verre å gå 5-kilometer enn tremil, sa Bergane.

Norgesmesteren på sprint, Kristine Stavås Skistad (Konnerud), gikk fra tidlig startnummer og satte en god tid i mål. Den slet flere gode løpere med å slå, men etter hvert kom de største kanonene.

Milla Grosberghaugen Andreassen (17) ble juniorverdensmester både på sprint og 20 kilometer i Canada i januar. Bækkelaget-løperen tok tre gull og ett sølv i mesterskapet. Hun endte på fjerdeplass torsdag, bare sju tideler bak Weng.

Julie Myhre var regjerende norgesmester på 5 kilometer. Hun endte et stykke bak toppen torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: