Menu
Landslagssjef Gemma Grainger tok ut landslagstroppen fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagssjefen reagerer på norsk CL-dominans: – Bør være veldig stolte

Bortsett fra Frankrike og Spania er det ingen andre nasjoner med flere spillere enn Norge i lørdagens Champions League-finale mellom Lyon og Barcelona.

Av NTB | 24.05.2024 13:11:15

Sport: – Det forteller oss at vi har noen veldig talentfulle spillere som spiller på det høyeste nivået i klubbfotball, sier landslagssjef Gemma Grainger til NTB.

Hun smiler idet hun blir fortalt at Norge (sammen med Nederland) er nasjonen med flest utlendinger på begge lag til sammen. Lørdag skal regjerende mester Barcelona, med Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen, opp mot Lyon og Ada Hegerberg.

– Vi bør være veldig stolte av dem. Det er fantastisk å se sine egne spillere i de beste kampene, sier Grainger, som selv skal til Bilbao for å overvære finalen.

Den norske trioen ble fredag tatt ut i Graingers landslagstropp som møter Italia to ganger i EM-kvalifiseringen. Først blir det sesongens høydepunkt i klubbfotballen for Hegerberg, Graham Hansen og Syrstad Engen

De regjerende mesterne fra Spania skal spille sin fjerde strake Champions League-finale. To av de tre siste har endt med seier.

Hegerbergs lag har vunnet turneringen åtte ganger og spiller sin 11. finale på 15 sesonger.

– Vi møter et Barcelona-lag som er et veldig ryddig europeisk lag. De er regjerende mestere, så vi vet framfor alt å respektere alle våre motstandere, sa Lyon-trener Sonia Bompastor om storoppgjøret.

Bompastor er for øvrig den første kvinnen til å vinne Champions League både som spiller og trener.

(©NTB)